Riet

Eigentijds met riet


Voordat u kunt genieten van zo'n mooi nostalgisch rietendak heeft het belangrijkste materiaal, het riet, al heel wat meegemaakt: Nadat de in het voorjaar opgekomen scheuten de hele zomer langer en dikker zij geworden, bieden ze schuilplaats voor menig vogel en nestelplaats voor enkele soorten rietzangers. In de herfst verliezen de stengels hun blad en wanneer de winter aanbreekt worden de eerste bossen riet al van de velden gehaald, dit gebeurd t/m Maart het geoogste riet wordt geschoond gebundeld en te drogen gelegd. Hierna wordt het riet via de groothandel naar de rietdekker of direct naar het te maken project gebracht.

Afkomst van riet

Het riet kan afkomstig zijn uit de volgende landen: Nederland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenie, Oekranie, Turkije en China. Voor ieder project worden weer andere eisen gesteld aan het riet. De ene keer moet het fijn en kort zijn voor de afwerking van details zoals dakkapellen en dakramen de andere keer juist lang en grof voor een zo lang mogelijke levensduur. En soms heb je beide nodig. 

Met voorbeelden en refereties kunnen wij u toelichten waarom wij voor uw dak welk riet wensen te gebruiken.

Neem contact op

Verleng de levensduur van uw dak

Het renoveren van daken kan de levensduur aanzienlijk verlengen, zo’n 10 tot 20 jaar. Ieder dak komt een keer aan het einde van de levensduur, bijvoorbeeld wanneer de dikte van het rietpakket meer dan is gehalveerd (10 tot 15 cm in plaats van de ooit 30 cm toen het net was aangebracht). Rietdekkersbedrijf firma Voogt biedt een aantal mogelijkheden om de levensduur te verlengen. Bent u benieuwd of we uw rieten dak kunnen renoveren?

Neem dan contact met ons op om een vrijblijvend inspectie voor u uit te voeren. We kunnen u op basis daarvan exact aangeven wat er bij uw dak dient te gebeuren en wat er mogelijk is, zodat u wellicht op een kostenbesparende wijze kunt zorgen voor een dak dat weer jaren meegaat.

Kosten besparend

Zo kunt u flink op de kosten besparen, terwijl u aan de andere kant zorgt voor een uitstekende oplossing. Wist u dat u nu gebruik kunt maken van de speciale Btw-regeling van 6%?

Build on Applepie CMS by Waltman Development